Sposób przygotowania:
Pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek
Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy , obieramy ze skorupek, a następnie kroimy w drobną kostkę.
Wędzoną makrelę obieramy z ości oddzielając mięsko i dokładnie rozgniatamy widelcem. Szczypiorek kroimy na drobno.
Wszystkie przygotowane składniki łączymy razem , dodajemy musztardę i majonez, przyprawiamy do smaku i ponownie zagniatamy widelcem do uzyskania pasty.
Tak przygotowaną pastę nakładamy na posmarowane masłem kromki chleba.
Wędzoną makrelę obieramy z ości oddzielając mięsko i dokładnie rozgniatamy widelcem. Szczypiorek kroimy na drobno.
Wszystkie przygotowane składniki łączymy razem , dodajemy musztardę i majonez, przyprawiamy do smaku i ponownie zagniatamy widelcem do uzyskania pasty.
Tak przygotowaną pastę nakładamy na posmarowane masłem kromki chleba.
robaczek
BozenaMatuszczyk
Dziękuję to prawda nasze babcie to najlepszy skarb.;)
skuter5
BozenaMatuszczyk
Miło mi .Dziękuję.;)
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Dzięki wielkie. , milo mi.;)