BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1385]

Pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta, smaczna, bez większego nakładu pracy pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek. Pasta nadająca się na przygotowanie pysznych kanapek.

Pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek

 

  • makrela wędzona 2 szt,
  • jajka 4,
  • musztarda 3 łyżeczki,
  • majonez 1 łyżka,
  • szczypiorek,
  • sól do smaku,
  • pieprz świeżo mielony do smaku,

Sposób przygotowania:

Pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek
Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy , obieramy ze skorupek, a następnie kroimy w drobną kostkę.

Wędzoną makrelę obieramy z ości oddzielając mięsko i dokładnie rozgniatamy widelcem. Szczypiorek kroimy na drobno.

Wszystkie przygotowane składniki łączymy razem , dodajemy musztardę i majonez, przyprawiamy do smaku i ponownie zagniatamy widelcem do uzyskania pasty.

Tak przygotowaną pastę nakładamy na posmarowane masłem kromki chleba.
Pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek
Pasta z wędzonej makreli gotowa do spożycia
Pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek
Makrelę obieramy z ości oddzielamy mięsko ,jajka gotujemy na twardo, a szczypiorek kroimy drobniutko
Pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek
Obraną makrelę rozgniatamy dokładnie widelcem
Pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek
Jajka po ugotowaniu płuczemy zimną wodą,obieramy i kroimy w drobną kostkę
Pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek
Wszystkie składniki łączymy ze sobą,dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku i ponownie zagniatamy
Pasta na chleb z wędzonej makreli i jajek
Przygotowaną pastą smarujemy kromki chleba