Sposób przygotowania:
Koszyczki z chleba tostowego i pieczarekWykonanie nadzienia:
Pieczarki i cebulę obieramy. Pieczarki płuczemy, odsączamy dokładnie z wody i kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki i cebulę, przesmażamy, podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości. Odparowujemy cały płyn i studzimy. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, dodajemy pieczarki z cebulą, starty ser, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i dokładnie mieszamy.
Przygotowanie chleba:
Foremkę do pieczenia muffinek smarujemy cieniutko masłem lub margaryną. Chleb tostowy za pomocą wałka do ciasta lekko rozwałkujmy. Następnie wkładamy go do formy formując koszyczki.
Do pieczenia:
Następnie do koszyczków chlebowych wlewamy przygotowaną masę pieczarkową.
Pieczenie:
Pieczemy do ładnego zrumienienia się w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut.
Podanie:
Podajemy. Smacznego życzę.
robaczek
Babeczka35
Bardzo polecam :)
zbysiowa
Babeczka35
Bardzo polecam :)
mocsłodkości
ciasteczka
Babeczka35
Super :) Bardzo się cieszę, że smakowało :)
Babeczka35
Bardzo polecam zrobić :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)
Czekoladka 2
skuter5
Babeczka35
Dziękuję :)
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)