Sposób przygotowania:
Pasta z wędzonej makreli i botwinki
Botwinkę dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie bardzo drobno kroimy.
Rybę obieramy z ości i wrzucamy do rozdrabniacza. Dodajemy ugotowane na twardo jajka i rozdrabniamy do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ktoś nie ma rozdrabniacza, można rybę i jajka drobniutko pokroić.
Do masy dodajemy botwinkę oraz majonez, mieszamy.
Przyprawiamy pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Rybę obieramy z ości i wrzucamy do rozdrabniacza. Dodajemy ugotowane na twardo jajka i rozdrabniamy do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ktoś nie ma rozdrabniacza, można rybę i jajka drobniutko pokroić.
Do masy dodajemy botwinkę oraz majonez, mieszamy.
Przyprawiamy pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.