Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z wędzonej makreli i botwinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta i pyszna pasta kanapkowa z wędzonej makreli i botwinki. Najlepiej smakuje z pieczywem domowej roboty.

Pasta z wędzonej makreli i botwinki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli i botwinki

 

  • makrela wędzona 1 szt
  • jajka 2 szt
  • botwinka 1 pęczek
  • majonez 1 czubata łyżka
  • pieprz młynek

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli i botwinki
Botwinkę dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie bardzo drobno kroimy.

Rybę obieramy z ości i wrzucamy do rozdrabniacza. Dodajemy ugotowane na twardo jajka i rozdrabniamy do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ktoś nie ma rozdrabniacza, można rybę i jajka drobniutko pokroić.

Do masy dodajemy botwinkę oraz majonez, mieszamy.

Przyprawiamy pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Pasta z wędzonej makreli i botwinki
Botwinkę dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie bardzo drobno kroimy.
Pasta z wędzonej makreli i botwinki
Rybę obieramy z ości i wrzucamy do rozdrabniacza.
Pasta z wędzonej makreli i botwinki
Dodajemy ugotowane na twardo jajka i rozdrabniamy do uzyskania jednolitej masy.
Pasta z wędzonej makreli i botwinki
Do masy dodajemy botwinkę oraz majonez, mieszamy.