edyta337

edyta337

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 36]

Pasta z wędzonej makreli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z wędzonej makreli na śniadanie lub kolację to pożywna i zdrowa propozycja na kanapki dla całej rodziny.

Pasta z wędzonej makreli

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli

 

  • Składniki:
  • 1. 1 sztuka wędzonej makreli
  • 2. 150 g sera żółtego mozzarella lub innego
  • 3. 2 jajka
  • 4. 1 średnia cebula czerwona
  • 5. 3 ogórki konserwowe
  • 6. Majonez
  • 7. Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli
1. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę.

2. Cebulę i ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę.

3. Ser kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce.

4. Makrele obieramy ze skóry i pozbywamy się ości, następnie przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.

5. Dodajemy do makreli pozostałe pokrojone składniki i dodajemy majonez i sól i pieprz do smaku.

6. Wszystko składniki należy wymieszać i odstawić do lodówki, aby ‘smaki się przegryzły’.

7. Podajemy z pieczywem.