slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Pasta z wędzonej makreli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smakowitą pastę rybną do pieczywa. Idealna na śniadanie lub kolację, Polecam na kanapki.

Pasta z wędzonej makreli

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli

 

  • 150 g mięsa z wędzonej makreli
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku od dymki
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli
Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno kroimy, odkładamy. Jajka obieramy ze skorupek i drobno kroimy, przekładamy do miseczki. Mięso z ryby również drobniutko kroimy i dokładamy do jajek.

Następnie do miseczki wkładamy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy pastę, dokładamy szczypiorek (troszkę odkładamy do ozdoby) i jeszcze raz mieszamy.

Górę pasty z makreli posypujemy resztą szczypiorku.