msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Pasta rybna Msewki 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna pasta rybna domowej produkcji daje nam pewność,że zawiera pełnowartościowe ryby.Kupne nie dają nam tej pewności.

Pasta rybna Msewki 2.

Składniki:

Pasta rybna Msewki 2.

 

  • 2 duże brzuszki z łososia wędzonego
  • 1 średnia makrela wędzona
  • 2 łyżki majonezu
  • duża garść posiekanego koperku
  • duża garść posiekanego szczypiorku
  • 1 szczypta pieprzu cytrynowego
  • sól do smaku-niedużo

Sposób przygotowania:

Pasta rybna Msewki 2.
Brzuszki łososia oddzieliłam od skóry,którą to wyrzuciłam. Makrelę dokładnie obrałam ze skóry i grubych ości wraz z kręgosłupem. Kawałki ryb rozdrobniłam w elektrycznym rozdrabniaczu (można zemleć) ,wsypałam posiekane zioła,doprawiłam pieprzem cytrynowym i lekko solą.Wymieszałam całość z majonezem . Podałam na śniadanie z ciemnym pieczywem ,udekorowałam pomidorem i ogórkiem konserwowym.