zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pasta rybno jajeczna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

na śniadanie lub kolację - pasta rybno jajeczna

Pasta rybno jajeczna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta rybno jajeczna

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 wędzona makrela
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 5 plasterków pora ( jasna część )
  • 15 g kiełków rzodkiewki
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • 3 łyżki majonezu
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta rybno jajeczna
Przygotować miskę. Z makreli usunąć skórę, kręgosłup i wszystkie ości po czym rozdrobnić ją widelcem. Ugotowane jajka obrać i pokroić za pomocą siatki do warzyw a szczypiorek posiekać. Pora i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w przygotowanej misce, dodać kiełki i przyprawy oraz majonez i wymieszać pastę. Podawać z pieczywem posmarowanym masłem. Można udekorować rzodkiewką i natką pietruszki oraz kiełkami.
Pasta rybno jajeczna
przygotować wszystkie skladniki do pasty
Pasta rybno jajeczna
doprawić do smaku i wymieszać podawać z pieczywem