msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Szybka pasta rybna.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo szybka i niedroga pasta rybno-jajeczna.Podana na śniadanie zniknęła zanim zdążyłam zrobić fotkę kanapkom.

Szybka pasta rybna. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szybka pasta rybna.

 

  • 4 duże jajka wiejskie
  • 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w wodzie
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżeczki posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku-wg.uznania

Sposób przygotowania:

Szybka pasta rybna.
Jako,że moja córka uwielbia pasty rybne i często przynosiła kupne ze sklepu,wolałam podawać jej zdrowsze domowe wersje.Są smaczne i z pewnością zdrowsze. Jajka ugotowałam na twardo (5 minut od zagotowania),wystudziłam i obrałam ze skorupek.Rozgniotłam je dokładnie widelcem (choć można zmiksować,ale tak jest szybciej i bez zbędnego zmywania).Tuńczyka osączyłam z wody i dołożyłam do jajek,wsypałam koperek.Włożyłam 2 łyżki majonezu i dokładnie wymieszałam,doprawiając odrobiną pieprzu.Ja swojej pasty nie soliłam,gdyż majonez i tuńczyk wystarczyły mi dla uzyskania smaku,ale jeśli ktoś lubi bardziej słone oczywiście doprawia jeszcze solą. Pastę nakładałam na kanapki ozdabiając kiszonym ogórkiem i papryką konserwową oraz rzeżuchą..Niestety zanim zrobiłam zdjęcie kanapki zniknęły.
Szybka pasta rybna.
Jajka ugotowałam na twardo i dobrze rozgniotłam widelcem.
Szybka pasta rybna.
Do rozgniecionych jajek włożyłam osączonego tuńczyka.
Szybka pasta rybna.
Do składników dołożyłam posiekany koper i majonez.Doprawiłam i wymieszałam.