migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pasta serowo-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna pasta na kanapkę w sam raz na śniadanko lub kolację. Do past można dodać różne dodatki rzodkiewkę,ogórka czy paprykę.

Pasta serowo-jajeczna

Składniki:

Pasta serowo-jajeczna

 

  • 500 g twarogu lub sera białego
  • 6 jajek
  • 6 łyżek majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub natki piertuszki
  • sól, pieprz do smaku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta serowo-jajeczna
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i drobno pokroić. Twaróg rozetrzeć łyżką. Do sera dodać drobno pokrojone jajka oraz posiekany szczypiorek. Masę dokładnie wymieszać i połączyć z majonezem, do smaku doprawić solą i pieprzem. Pyszna pasta do chlebka, która w sezonie można wzbogacać różnymi dodatkami. Gdy byłam mała często jedliśmy takie kanapaczki i popijaliśmy mlekiem.