zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pasta serowo jajeczna

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

pyszna pasta do pieczywa .....................

Pasta serowo jajeczna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta serowo jajeczna

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 300 g półtłustego twarogu
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 1 szk rzeżuchy
  • kawałek pora
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz czarny do smaku
  • sól himalajska do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta serowo jajeczna
Jajka obrać i za pomocą siatki do warzyw pokroić do miski. Rzodkiewki dowolnie pokroić a pora i szpinak drobno posiekać. Składniki te wrzucić do jajek, dodać rzeżuchę oraz także za pomocą siatki wkroić twaróg. Następnie dodać majonez, jogurt i przyprawy i wymieszać pastę. Pastę zostawić na kilka minut aby smaki się przegryzły i podawać z pieczywem.
Pasta serowo jajeczna
w misce umieścić składniki na pastę oraz twaróg
Pasta serowo jajeczna
dodac przyprawy i wymieszac pastę i jeśc zpieczywem