jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Pasta serowo-jajeczna

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wyborna pasta na kanapki z jajek i sera:)

Pasta serowo-jajeczna

Składniki:

Pasta serowo-jajeczna

 

  • 3 jaja
  • 15 dag sera żółtego
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • opcjonalnie kilka łyżek posiekanego świeżego szczypioru

Sposób przygotowania:

Pasta serowo-jajeczna
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, a następnie zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Ser żółty również zetrzeć na tarce o małych oczkach. Starte jajka i ser połączyć, dodać kilka łyżek majonezu dla związania, wymieszać, a na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie można dodać do pasty trochę świeżego, posiekanego szczypioru dla dodania ostrości.