nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Pasta serowo-sardynkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo aromatyczna pasta na kanapki, naprawdę pyszna,polecam

Pasta serowo-sardynkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta serowo-sardynkowa

 

  • puszka sardynek w oleju
  • 10 dkg białego twarogu
  • 10 dkg bryndzy
  • 10 dkg rokpolu
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki
  • sól, pieprz
  • szczypta słodkiej czerwonej papryki

Sposób przygotowania:

Pasta serowo-sardynkowa
Sardynki wyciagamy z oleju, usuwamy kręgosłupy i przekładamy do mieczki. Bryndze kroimy na małe kawałeczki, do sardynek dodajemy rokpol, twaróg, bryndze i rozgniatamy widelcem. Ogórka kisoznego kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty składników.ZIeloną cebulkę myjemy i kroimy. Doprawiamy solą i pieprzem, słodką papryką i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.Gotowe
Pasta serowo-sardynkowa
Sardynki odsączamy z oleju, usuwamy kręgosłupy i przekładamy do miseczki
Pasta serowo-sardynkowa
Dodajemy 3 sery i rozgniatamy widelcem
Pasta serowo-sardynkowa
Kiszonego ogórka kroimy w drobną kostkę,kroimy zieloną cebulkę