Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta sojowa z cebulą i kuminem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo smaczna pasta z ugotowanej soi, z dodatkiem cebuli i czosnku uduszonych na oliwie, z pachnącym kminem rzymskim

Pasta sojowa z cebulą i kuminem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta sojowa z cebulą i kuminem

 

  • 2 szklanki ugotowanej soi
  • 1 łyżeczka kminu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz
  • 0,5 szklanki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Pasta sojowa z cebulą i kuminem
Na 2-3 łyżkach oliwy zeszklić cebulę pokrojoną w kosteczkę. Na koniec dodać posiekany czosnek, przesmażyć, zdjąć z ognia. Soję wrzucić do garnka. Dodać sól, pieprz i kmin rzymski, wlać oliwę. Dodać cebulę z czosnkiem, zmiksować blenderem na gładką pastę. Ewentualnie doprawić do smaku jeśli trzeba. Pastę przełożyć do miseczki, polać oliwą i posypać czerwonym pieprzem dla dekoracji, schłodzić w lodówce. Podawać z pieczywem lub krakersami
Pasta sojowa z cebulą i kuminem
Na 2-3 łyżkach oliwy zeszklić cebulę pokrojoną w kosteczkę. Na koniec dodać posiekany czosnek, przesmażyć, zdjąć z ognia.
Pasta sojowa z cebulą i kuminem
Soję wrzucić do garnka. Dodać sól, pieprz i kmin rzymski, wlać oliwę.
Pasta sojowa z cebulą i kuminem
Dodać cebulę z czosnkiem, zmiksować blenderem na gładką pastę. Ewentualnie doprawić do smaku jeśli trzeba.