luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Rurki z mięsnym nadzieniem i krewetkami

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne na przystawkę, rurki z mięsem i sosem sojowym oraz dodatkowo krewetki z czosnkiem.

Rurki z mięsnym nadzieniem i krewetkami

Składniki:

Rurki z mięsnym nadzieniem i krewetkami

 

  • nadzienie;
  • mięso mielone 300
  • 50 gr cebuli
  • 50 gr papryki czerwonej
  • szczypta ziół prowansalskich
  • szczypta oregano
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka imbirowego sosu z soją
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • pół łyżeczki papryki czerwonej mielonej

 

  • dodatkowo;
  • 200 gr krewetek
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól
  • kawałek zielonej papryki
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Rurki z mięsnym nadzieniem i krewetkami
przygotować rurki z połowy porcji podanych w tym przepisie.

https://gotujmy.pl/rurki-drozdzowe,przepisy,76045.html



nadzienie;

  mięso przysmażyć razem z cebulą papryką i przyprawami, dodać olej sezamowy, sos sojowy i sos imbirowy. Wszystko razem poddusić ok 10 min. Lekko przestudzić i zmiksować na pastę. Nadziewać rurki przy pomocy szprycy do dekoracji ciast.



przygotować krewetki;na patelni rozgrzać dłuszcz, dodać pokrojony czosnek i pokrojoną w plasterki paprykę, Położyć rozmrożone i wypłukane krewetki. Obracać i smażyć ok 10 min. na średnim ogniu.



Rurki podać na gorąco z gorącymi krewetkami.