Sposób przygotowania:
Rurki z mięsnym nadzieniem i krewetkami
przygotować rurki z połowy porcji podanych w tym przepisie.
https://gotujmy.pl/rurki-drozdzowe,przepisy,76045.html
nadzienie;
mięso przysmażyć razem z cebulą papryką i przyprawami, dodać olej sezamowy, sos sojowy i sos imbirowy. Wszystko razem poddusić ok 10 min. Lekko przestudzić i zmiksować na pastę. Nadziewać rurki przy pomocy szprycy do dekoracji ciast.
przygotować krewetki;na patelni rozgrzać dłuszcz, dodać pokrojony czosnek i pokrojoną w plasterki paprykę, Położyć rozmrożone i wypłukane krewetki. Obracać i smażyć ok 10 min. na średnim ogniu.
Rurki podać na gorąco z gorącymi krewetkami.
https://gotujmy.pl/rurki-drozdzowe,przepisy,76045.html
nadzienie;
mięso przysmażyć razem z cebulą papryką i przyprawami, dodać olej sezamowy, sos sojowy i sos imbirowy. Wszystko razem poddusić ok 10 min. Lekko przestudzić i zmiksować na pastę. Nadziewać rurki przy pomocy szprycy do dekoracji ciast.
przygotować krewetki;na patelni rozgrzać dłuszcz, dodać pokrojony czosnek i pokrojoną w plasterki paprykę, Położyć rozmrożone i wypłukane krewetki. Obracać i smażyć ok 10 min. na średnim ogniu.
Rurki podać na gorąco z gorącymi krewetkami.
thegrooba
Karolina Wilner
luna19
Babciagramolka
Coś mi się wydaje , że nie tylko grzyby odtrastają 0 jak się jedno zablokuje to odrasta jako drugie. Nie wiedziałaś kochana o tym ? Zaraz bedziesz mieć pewnie odwiedziny reszty które potwierdzą , że mięsa i krewetek sie razem nie podaje - bo tak znawcy kuchni greckiej twierdzą . Ja Ci dobrze Luna radzę leć na pogotowie bo jak nie wolno a jadłas to może juz aniołkiem jesteś ( hi hi ) .Trzymaj się dziewczyno - nie takie burze za nami .
luna19
haha no tak... stop nowym przepisom bo nie wymyslily ich znawczynie ..
wracamy do kawalka miecha upieczonego w ognisku bo jak zle skladniki połączymy to dopiero bedzie :D hahahha
thegrooba
Karolina Wilner
Mozna jesc co sie chce i z czym sie chce czego jest przykladem kuchnia amerykanska jak wspominasz z jedna uwaga jest ona rowniez przykladem najgorszej kuchni swiata, dobre i drogie restauracje sa te, ktore specjalizuja sie w klasycznych kuchniach europejskich. W Europie kuchnia ta nie zostala przyjeta, w Polsce jadaja w amerykanskich restauracjach chyba tylko ci, ktorzy nie wiedza co jedza a zreszta polskie restauracje kuchni zagranicznych czesto bardzo sie roznia od oryginalnych. Bardzo mnie dziwi fakt, ze 4 osoby zajmujace sie kuchnia nie wiedza nic o bombie bialkowej i jej szczegolnym zastosowaniu a chocby o gustownym dobieraniu produktow. Ale jezeli wam smakuje .....
thegrooba
i mówi nam to znawca:) bez przepisów, nie wiadomo :)zasób smaku kończy sie pewnie na rosole.
Nie zaśmiecajmy ciekawego przepisu. Co do przesądów na temat kuchni amerykańskiej , zresztą śmiesznych, mogą mówic osoby które świata nie znają. Zakosztowałam kuchni amerykańskiej nie w Europie, tylko na miejscu, skąd pochodzi, gdzie polędwica wołowa, pyszny befsztyk smaży sie na twoich oczach i jest miękki jak przysłowiowe masło, a świeże krewetki patrzysz jak ci łowią z akwarium., więc nie wiem gdzie tu coś najgorszego czy niezdrowego- ludzie mają wybór, drozej taniej, lekko, tłusto.Nie pasuje, nie próbuj. Nie komentuj nim nie spróbujesz. tyle