Pasta Św.Patryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta dobra na kanapki i jako dip

Pasta Św.Patryka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta Św.Patryka

 

  • jajko
  • puszka groszku
  • musztarda (polecam sarepską), łycha wystarczy, więc można od współlokatorki albo sąsiada pożyczyć
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta Św.Patryka
Jajko gotujemy, w międzyczasie groszek odsączamy i ciach do miseczki , solimy nieśmiale, pieprzymy trochę śmielej. Jak nam już jajko dojdzie tak, że twarde będzie, to z wody i ciach ciach ciach na kosteczkę i do salaterki. Mieszamy łyżką i zapoznajemy składniki z mikserem. Pozwalamy im poznać się bardzo dobrze, na gładko.
Pasta Św.Patryka
Musztardy dajemy bez szału, ale łyżka stołowa musi być.