wjosna

wjosna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Pasta tuńczykowa z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta z tuńczyka z żurawiną, do kanapek albo do krakersów jako danie na imprezę

Pasta tuńczykowa z żurawiną

Składniki:

Pasta tuńczykowa z żurawiną

 

  • 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • łyżka pokrojonego koperku
  • 4 łyżki suszonej zurawiny

 

Sposób przygotowania:

Pasta tuńczykowa z żurawiną
Rozdrobnić tuńczyka, koperek drobno posiekać. Zmieszać rozdrobnionego tuńczyka z jogurtem i majonezem. Jak wolicie bardziej płynną pastę można dodać więcej jogurtu. Dodać cytrynę i koperek, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać żurawinę. Pasta jest dobra do kanapek ale idealnie pasuje też do krakersów i dobrze sprawdzi się jako danie na imprezę.