kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1070]

Pasta twarogowa do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie musimy mieć dużo składników żeby zrobić pastę z twarogu. Trochę twarogu, szczypiorku i rzodkiewek i mały bardzo pyszną pastę.

Pasta twarogowa do chleba Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta twarogowa do chleba

 

  • 2 łyżki z czubkiem sera twarogowego
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 2 rzodkiewki
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa do chleba
Szczypiorek myjemy pod bieżącą wodą i obsuszamy na papierowym ręczniku. Rzodkiewki bez liści myjemy i odsączamy z wody. Szczypiorek kroimy na drobno. Rzodkiewki kroimy na pół a następnie w drobną kosteczkę.
Do miseczki przekładamy serek twarogowy, dodajemy pokrojony szczypiorek i rzodkiewki, oprószamy solą i pieprzem, mieszamy.
Pasta twarogowa do chleba
Umyty szczypiorek kroimy na drobno i dodajemy do twarogu.
Pasta twarogowa do chleba
Umyte rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę.
Pasta twarogowa do chleba
Do twarogu dodajemy pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, przyprawy.
Pasta twarogowa do chleba
Wszystkie składniki pasty dokładnie mieszamy.