Kraina Miodem Płynąc

Kraina Miodem Płynąc

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Twarożkowa pasta z awokado i pistacjami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pasta z awokado i pistacji przygotowywana na twarożku. To prosta i bardzo smaczna propozycja smarowidła do chleba.

Twarożkowa pasta z awokado i pistacjami

Składniki:

Twarożkowa pasta z awokado i pistacjami

 

  • serek twarogowy do smarowania- 200 g
  • dojrzałe awokado- 1 szt.
  • sok z cytryny- 1 łyżka
  • sól, pieprz, suszona papryczka chili- do smaku
  • pistacje- garść

Sposób przygotowania:

Twarożkowa pasta z awokado i pistacjami
Awokado myjemy, przekrawamy na pół, pozbywamy się pestki, a miąższ przekładamy do miseczki i dokładnie rozgniatamy widelcem.

Awokado łączymy z sokiem z cytryny, serkiem twarogowym do smarowania oraz przyprawami: solą, pieprzem oraz suszoną papryczką chili i mieszamy.

Pistacje rozdrabniamy i posypujemy gotową pastę.

Smacznego!