kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta twarogowa z czosnkiem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Pasta przygotowana z twarogu, czosnku, jogurtu i szczypiorku. Doprawiona do smaku solą i pieprzem. Niewiele składników a smak rewelacyjny. Polecam.

Pasta twarogowa z czosnkiem i szczypiorkiem  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta twarogowa z czosnkiem i szczypiorkiem

 

  • 200 g twarogu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z czosnkiem i szczypiorkiem
Do miski przekładamy twaróg i kruszymy na drobno np. widelcem. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Pokrojone czosnek i szczypiorek przekładamy do miski z twarogiem i dodajemy jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
Pasta twarogowa z czosnkiem i szczypiorkiem
Twaróg wkładamy do miski i kruszymy za pomocą widelca.
Pasta twarogowa z czosnkiem i szczypiorkiem
Obrany z łusek czosnek kroimy w kosteczkę, szczypiorek na drobno.
Pasta twarogowa z czosnkiem i szczypiorkiem
Do miski z twarogiem dodajemy resztę składników.
Pasta twarogowa z czosnkiem i szczypiorkiem
Następnie dokładnie mieszamy do połączenia.