Sposób przygotowania:
Pieczone śliwki z cynamonem podane z jogurtem
1. Śliwki myjemy, osuszamy i usuwamy pestki. Układamy je w naczyniu do zapiekania skórką do dołu, posypujemy cukrem i cynamonem według uznania. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Podczas pieczenia śliwek nie mieszamy. Śliwki puszczą sok i będą się w nim piekły. Gdy będą miękkie i takie rozpływające są gotowe.
2. Na talerze nakładamy po porcji jogurtu naturalnego, jogurt oprószamy cynamonem mielonym, nakładamy również po porcji pieczonych śliwek.
3. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Podczas pieczenia śliwek nie mieszamy.
2. Na talerze nakładamy po porcji jogurtu naturalnego, jogurt oprószamy cynamonem mielonym, nakładamy również po porcji pieczonych śliwek.
3. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Podczas pieczenia śliwek nie mieszamy.