szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Pasta twarogowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybka pasta twarogowa z jajkami i szczypiorkiem to doskonały dodatek do świeżego pieczywa na śniadanie

Pasta twarogowa z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta twarogowa z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z jajkiem
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Twaróg rozdrabiamy i przekłądamy do miksera (rozdrabniacza), dodajemy do niego obrane jajka o raz połowę posiekanego szczypiorku. Do całości dodajemy 2-3 łyżki jogurtu naturalnego i miksujemy. Doprawiamy pastę solą i pieprzem.
Pasta twarogowa z jajkiem
Etap 1 Jajka gotujemy na twardo i obieramy
Pasta twarogowa z jajkiem
Etap 2 Szczypiorek myjemy i drobno siekamy
Pasta twarogowa z jajkiem
Etap 3 Składniki przekłądamy do miksera lub rozdrabniacza
Pasta twarogowa z jajkiem
Etap 4 Całość miksujemy do połaczenia składników