marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta twarożkowa rosyjska z wódką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jajka ugotować na twardo i obrać,potem przekroić,posiekać ,wymieszać z wódką i musztardą,dodać do twarogu wraz z ogórkami,doprawić.Wymieszać

Pasta  twarożkowa rosyjska z wódką.

Składniki:

Pasta twarożkowa rosyjska z wódką.

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 2-3 łyżki wódki,
  • 3 łyżki mocnej musztardy,
  • 400 g.twarożku wiejskiego,
  • 200 g.korniszonów,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku,
  • 2 łyżki siekanego koperku,
  • szczypta cukru,
  • sól,
  • pieprz czarny mielony.

 

Sposób przygotowania:

Pasta twarożkowa rosyjska z wódką.
Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupek,przekroić,wydrążyć
żółtka.Białko posiekać i wymieszać z alkoholem i musztardą.Dodać do twarożku i wymieszać wraz z posiekanymi korniszonami.Pastę
doprawić solą,cukrem i pieprzem.Dodać posiekaną zieleninę.Pastą
napełnić 2 niewielkie miski,nakryć i wstawić do lodówki.Po wyjęciu podawać na zimno do bułeczek lub grzanek.