Sposób przygotowania:
Pasta z awokado,groszku zielonego i sera żółtego
1. Groszek osączamy z zalewy.Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Awokado myjemy,osuszamy.Następnie przekrawamy na pół,wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ.Miąższ skrapiamy sokiem z cytryny.
2. Odsączony groszek i wydrążone awokado przekładamy do miseczki,następnie za pomocą blendera dokładnie miksujemy.
3. Do zmiksowanej masy dodajemy ser żółty i majonez,dokładnie mieszamy.
4.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Rady:Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny,pasta będzie wtedy mniej kaloryczna.
2. Odsączony groszek i wydrążone awokado przekładamy do miseczki,następnie za pomocą blendera dokładnie miksujemy.
3. Do zmiksowanej masy dodajemy ser żółty i majonez,dokładnie mieszamy.
4.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Rady:Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny,pasta będzie wtedy mniej kaloryczna.