Sposób przygotowania:
Pasta z awokado na grzankach
Bagietkę kroję na kromki i opiekam w tosterze lub piekarniku.
Z obranego awokado wyjmuję pestkę i skrapiam je sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Następnie rozgniatam je widelcem i mieszam z twarożkiem kanapkowym. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, drobniutko pokrojoną cebulę, sól morską i świeżo mielony pieprz, dokładnie mieszam.
Na wcześniej przygotowanych kromkach rozsmarowuję pastę z awokado, układam plasterki pomidorków koktajlowych i posypuję szczypiorkiem.
Z obranego awokado wyjmuję pestkę i skrapiam je sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Następnie rozgniatam je widelcem i mieszam z twarożkiem kanapkowym. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, drobniutko pokrojoną cebulę, sól morską i świeżo mielony pieprz, dokładnie mieszam.
Na wcześniej przygotowanych kromkach rozsmarowuję pastę z awokado, układam plasterki pomidorków koktajlowych i posypuję szczypiorkiem.