anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Pasta z awokado na grzankach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Awokado na śniadanie, warto jeść bo dzięki dużej zawartości wit.B, znacznie poprawia pracę mózgu.

Pasta z awokado na grzankach

Składniki:

Pasta z awokado na grzankach

 

  • bagietka 1 sztuka
  • awokado 1 szt.
  • twarożek kanapkowy 2 łyżki
  • cebula bardzo drobno pokrojona 1 szt.
  • czosnek 2 ząbki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • szczypiorek posiekany 3 łyżki
  • pomidorki koktajlowe 5 szt.
  • pieprz świeżo mielony ½ łyżeczki
  • sól morska szczypta

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado na grzankach
Bagietkę kroję na kromki i opiekam w tosterze lub piekarniku.
Z obranego awokado wyjmuję pestkę i skrapiam je sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Następnie rozgniatam je widelcem i mieszam z twarożkiem kanapkowym. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, drobniutko pokrojoną cebulę, sól morską i świeżo mielony pieprz, dokładnie mieszam.
Na wcześniej przygotowanych kromkach rozsmarowuję pastę z awokado, układam plasterki pomidorków koktajlowych i posypuję szczypiorkiem.