edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Pasta z awokado z dodatkiem rzodkiewki i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z awokado z dodatkiem jajek i rzodkiewki to świetny pomysł na wiosenne śniadanie lub wiosenną przystawkę.

Pasta z awokado z dodatkiem rzodkiewki i jajek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z awokado z dodatkiem rzodkiewki i jajek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado z dodatkiem rzodkiewki i jajek
1. Jajka gotujemy na twardo. 

2. Awokado myjemy, kroimy na pół i pozbywamy się pestki.

Wkładamy do naczynia blendera lub rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny i limonki. 

3. Ugotowane jajka i rzodkiewki kroimy drobno. 

4. Awokado, jajka i rzodkiewki przekładamy do miseczki.

5. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.

Opcjonalnie dekorujemy rzeżuchą z rzodkiewki.
Pasta z awokado z dodatkiem rzodkiewki i jajek
Awokado kroimy na pół i blendujemy lub rozgniatamy widelcem
Pasta z awokado z dodatkiem rzodkiewki i jajek
Do awokado dodajemy pokrojone rzodkiewki
Pasta z awokado z dodatkiem rzodkiewki i jajek
Dodajemy ugotowane i pokrojone na twardo jajka
Pasta z awokado z dodatkiem rzodkiewki i jajek
Dodajemy majonez I doprawiamy solą i pieprzem