Sposób przygotowania:
Pasta z awokado z dodatkiem rzodkiewki i jajek
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Awokado myjemy, kroimy na pół i pozbywamy się pestki.
Wkładamy do naczynia blendera lub rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny i limonki.
3. Ugotowane jajka i rzodkiewki kroimy drobno.
4. Awokado, jajka i rzodkiewki przekładamy do miseczki.
5. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Opcjonalnie dekorujemy rzeżuchą z rzodkiewki.
2. Awokado myjemy, kroimy na pół i pozbywamy się pestki.
Wkładamy do naczynia blendera lub rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny i limonki.
3. Ugotowane jajka i rzodkiewki kroimy drobno.
4. Awokado, jajka i rzodkiewki przekładamy do miseczki.
5. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Opcjonalnie dekorujemy rzeżuchą z rzodkiewki.