Sposób przygotowania:
Pasta z awokado, sera feta i sera żółtego
1. Umyte i osuszone awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, a miąższ wyjmujemy łyżką, przekładamy go do miski i skrapiamy sokiem z cytryny. Do awokado dodajemy ser feta i miksujemy blenderem ręcznym na gładką pastę
2. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach, następnie razem z pestkami słonecznika dodajemy do awokado i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy zioła prowansalskie według uznania ( ja dałam szczyptę ) i dokładnie mieszamy.
3. Tak wykonana pasta jest gotowa do podania. Smacznego życzę.
Rady:
Jeżeli awokado skropimy sokiem z cytryny nie ściemnieje nam.
2. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach, następnie razem z pestkami słonecznika dodajemy do awokado i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy zioła prowansalskie według uznania ( ja dałam szczyptę ) i dokładnie mieszamy.
3. Tak wykonana pasta jest gotowa do podania. Smacznego życzę.
Rady:
Jeżeli awokado skropimy sokiem z cytryny nie ściemnieje nam.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)