Sposób przygotowania:
Pasta z awokado, tuńczyka i jajek
1. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w siekamy w drobną kosteczkę.
2. Suszone pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w drobną kosteczkę.
3. Awokado kroimy na pół i rozgniatamy widelcem i dodajemy sok z cytryny, aby zapobiec ciemnieniu awokado.
4. Tuńczyka odsączamy z sosu i mieszamy wszystkie składniki ze sobą, następnie dodajemy do smaku majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku, ponownie mieszając.
5. Pastę najlepiej odstawić do lodówki na klika minut, aż smaki się przenikną.
6. Podawać najlepiej ze świeżym pieczywem.
2. Suszone pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w drobną kosteczkę.
3. Awokado kroimy na pół i rozgniatamy widelcem i dodajemy sok z cytryny, aby zapobiec ciemnieniu awokado.
4. Tuńczyka odsączamy z sosu i mieszamy wszystkie składniki ze sobą, następnie dodajemy do smaku majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku, ponownie mieszając.
5. Pastę najlepiej odstawić do lodówki na klika minut, aż smaki się przenikną.
6. Podawać najlepiej ze świeżym pieczywem.