edyta337

edyta337

Szef Kuchni
[Przepisów: 28]

Pasta z awokado, tuńczyka i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych pomidorów. To zdrowa i szybka pasta na smaczne śniadanie, kolację lub podawana jako przystawka podczas towarzyskich spotkań.

Pasta z awokado, tuńczyka i jajek

Składniki:

Pasta z awokado, tuńczyka i jajek

 

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 5-6 pomidorów suszonych
  • Majonez
  • Musztarda
  • Sól i pieprz do smaku
  • sok z cytryny opcjonalnie

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado, tuńczyka i jajek
1. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w siekamy w drobną kosteczkę.

2. Suszone pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w drobną kosteczkę.

3. Awokado kroimy na pół i rozgniatamy widelcem i dodajemy sok z cytryny, aby zapobiec ciemnieniu awokado. 

4. Tuńczyka odsączamy z sosu i mieszamy wszystkie składniki ze sobą, następnie dodajemy do smaku majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku, ponownie mieszając.

5. Pastę najlepiej odstawić do lodówki na klika minut, aż smaki się przenikną.

6. Podawać najlepiej ze świeżym pieczywem.