Sposób przygotowania:
Omlet ( Frittata) z awokado
1. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę.
2. Awokado obieramy, pozbywamy się pestki i wydrążony miąższ kroimy w kosteczkę.
3. Ser feta kruszymy lub kroimy na drobne kawałeczki.
4. Oliwki i szczypiorek kroimy.
5. Jajka rozbijamy do miseczki, dodajemy mleko oraz sól, pieprz oraz kurkumę i ubijamy widelcem masę przez chwilę, aby powstały pęcherzyki powietrza.
6. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulkę.
7. Wlewamy na patelnię masę z ubitych jajek. Smażyć około 2-3 minuty.
8. Następnie dodajemy pozostałe składniki: awokado, ser feta , oliwki oraz posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
9. Ewentualnie dodajemy jeszcze sól i pieprz.
10. Przykrywamy pokrywka i smażymy do czasu ścięcia całkowitego omletu.
2. Awokado obieramy, pozbywamy się pestki i wydrążony miąższ kroimy w kosteczkę.
3. Ser feta kruszymy lub kroimy na drobne kawałeczki.
4. Oliwki i szczypiorek kroimy.
5. Jajka rozbijamy do miseczki, dodajemy mleko oraz sól, pieprz oraz kurkumę i ubijamy widelcem masę przez chwilę, aby powstały pęcherzyki powietrza.
6. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulkę.
7. Wlewamy na patelnię masę z ubitych jajek. Smażyć około 2-3 minuty.
8. Następnie dodajemy pozostałe składniki: awokado, ser feta , oliwki oraz posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
9. Ewentualnie dodajemy jeszcze sól i pieprz.
10. Przykrywamy pokrywka i smażymy do czasu ścięcia całkowitego omletu.
ciasteczka