edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 107]

Omlet ( Frittata) z awokado

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Omlet (Frittata) z awokado, ciemnymi oliwkami , serem feta, cebulką oraz z odrobiną szczypiorku. Przepis na zdrowe i pożywne danie śniadaniowe.

Omlet ( Frittata) z awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet ( Frittata) z awokado

 

Sposób przygotowania:

Omlet ( Frittata) z awokado
1. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę.

2. Awokado obieramy, pozbywamy się pestki i wydrążony miąższ kroimy w kosteczkę.

3. Ser feta kruszymy lub kroimy na drobne kawałeczki.

4. Oliwki i szczypiorek kroimy.

5. Jajka rozbijamy do miseczki, dodajemy mleko oraz sól, pieprz oraz kurkumę i ubijamy widelcem masę przez chwilę, aby powstały pęcherzyki powietrza.

6. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulkę.

7. Wlewamy na patelnię masę z ubitych jajek. Smażyć około 2-3 minuty.

8. Następnie dodajemy pozostałe składniki: awokado, ser feta , oliwki oraz posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

9. Ewentualnie dodajemy jeszcze sól i pieprz.

10. Przykrywamy pokrywka i smażymy do czasu ścięcia całkowitego omletu.
Omlet ( Frittata) z awokado
Ciemne oliwki kroimy jako jeden ze składników na omlet
Omlet ( Frittata) z awokado
Cebulę obieramy i kroimy do podsmażenia do omletu
Omlet ( Frittata) z awokado
Awokado obieramy ze skóry i kroimy na pół i pozbywamy się pestki
Omlet ( Frittata) z awokado
Do jajek dodajemy sól, pieprz oraz kurkumę i ubijamy masę widelcem

Tagi:

jajka danie omlet