SUPERPRZEPIS

Pasta z białej fasoli

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Pasta z białej fasoli Więcej zdjęć (5)

Jeśli zalega wam w szafkach biała fasola w puszce to polecam zrobić pastę. Wiele osób pastę z białej fasoli nazywa wegański smalcem. Jak dla mnie smalec to smalec i nic go nie zastąpi ale taka pasta też jest smaczna.

Składniki:

Pasta z białej fasoli

 

Sposób przygotowania:

Pasta z białej fasoli
Fasolę osączyć z zalewy na sicie. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na oleju, wystudzić.

Fasolę zmiksować blenderem na gładką masę dolewając oleju aż pasta uzyska odpowiednią smarowną konsystencję. Całość dobrze doprawić solą, pieprzem i majerankiem i jeszcze raz zmiksować blenderem. Dodać zrumienioną cebulkę i dokładnie wymieszać.

Pasta gotowa i można smarować pieczywo.
Pasta z białej fasoli
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na oleju, wystudzić.
Pasta z białej fasoli
Fasolę dokładnie osączyć z zalewy na sicie.
Pasta z białej fasoli
Fasolę zmiksować blenderem na gładką masę dolewając oleju aż pasta uzyska odpowiednią smarowną konsystencję.
Pasta z białej fasoli
Całość dobrze doprawić solą, pieprzem i majerankiem i jeszcze raz zmiksować blenderem. Dodać zrumienioną cebulkę i dokładnie wymieszać.

Tagi:

pasta fasola