Sposób przygotowania:
Serowe kulki i kółeczka
Ser tłusty przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub rozgnieść dłońmi i włożyć do miski.
Do sera dodać pozostałe składniki, całość zagnieść na jednolite ciasto.
Ciasto rozwałkować albo dłońmi porozciągać.
Z ciasta szklanką wycinać kółka, a w kółkach środek kieliszkiem.
Kółka i kółeczka smażyć w głębokim, gorącym oleju na złoty kolor obracając co jakiś czas.
Po usmażeniu układać na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
Przestudzone oprószyć cukrem pudrem.
Do sera dodać pozostałe składniki, całość zagnieść na jednolite ciasto.
Ciasto rozwałkować albo dłońmi porozciągać.
Z ciasta szklanką wycinać kółka, a w kółkach środek kieliszkiem.
Kółka i kółeczka smażyć w głębokim, gorącym oleju na złoty kolor obracając co jakiś czas.
Po usmażeniu układać na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
Przestudzone oprószyć cukrem pudrem.
gusia1000