Pasje Jolki

Pasje Jolki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Pasta z białej fasoli i czosnku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Propozycja na kanapki, do bagietki lub mięs. Fajny delikatny smak z czosnkową nutą, przystawka do kolacji o zapachu rozmarynu.

Pasta z białej fasoli i czosnku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z białej fasoli i czosnku

 

Sposób przygotowania:

Pasta z białej fasoli i czosnku
Podsmaż krótko por z czosnkiem na oliwie, ale nie rumień. Odcedź fasolę, dodaj podsmażoną por z czosnkiem, rozmaryn, pieprz i chilli.

Dodaj startą skórkę z połowy cytryny i sok z niej, dopraw grubo zmielonym czarnym pieprzem i solą .

Na koniec dolej łyżkę oliwy z oliwek po czym zmiksuj wszystko na gładką masę. 
Pasta z białej fasoli i czosnku
Do odcedzonej fasoli dodaj por z czosnkiem i resztę składników
Pasta z białej fasoli i czosnku
Zmiksuj wszystko blenderem na jednolitą masę