Sio-Smutki

Sio-Smutki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Pasta z białej fasoli i tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zapraszam na śniadanie - dziś na kanapkach będzie bardzo smaczna pasta z białej fasoli i tuńczyka, z czerwoną cebulką, oliwą i czosnkiem. Częstujcie się !

Pasta z białej fasoli i tuńczyka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z białej fasoli i tuńczyka

 

  • Składniki:
  • 0,5 szklanki ugotowanej białej fasoli
  • mała puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • ewentualnie 1 łyżeczka jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Pasta z białej fasoli i tuńczyka
Przygotowanie: Do miski wrzucam dokładnie odsączoną fasolę i tuńczyka ( także po odsączeniu z zalewy) , ucieram łyżką na pastę (można użyć blendera- wtedy pasta będzie bardziej kremowa i delikatna w smaku), dodaję posiekane drobniutko cebulę i czosnek. Doprawiam do smaku oliwą, solą i pieprzem. Przepis autorski.
Pasta z białej fasoli i tuńczyka
Potrzebujemy tylko kilku składników - trzeba je połączyć