Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1040]

Pasta z białej fasoli, papryki i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta w przygotowaniu, smaczna i pożywna pasta przygotowana z białej fasoli z puszki, świeżej czerwonej papryki oraz jajek.

Pasta z białej fasoli, papryki i jajek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z białej fasoli, papryki i jajek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z białej fasoli, papryki i jajek
Fasolę odsączamy dokładnie z zalewy i wrzucamy do rozdrabniacza. Blendujemy.

Dodajemy pokrojoną na kawałki paprykę i znów rozdrabniamy.

Przekładamy pastę do miski i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.

Jajka gotujemy na twardo i również rozdrabniamy. Dodajemy do reszty składników. Mieszamy.

Dodajemy majonez. Przyprawiamy pastę do smaku pieprzem, solą i ostrą papryką.

Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Pasta z białej fasoli, papryki i jajek
Fasolę odsączamy dokładnie z zalewy i wrzucamy do rozdrabniacza.
Pasta z białej fasoli, papryki i jajek
Dodajemy pokrojoną na kawałki paprykę i znów rozdrabniamy.
Pasta z białej fasoli, papryki i jajek
Przekładamy pastę do miski i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Pasta z białej fasoli, papryki i jajek
Jajka gotujemy na twardo i również rozdrabniamy. Dodajemy do reszty składników. Mieszamy.