Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane gotowanym kurczakiem i bazylią
Jajka gotujemy na twardo, a gdy przestygną, przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka. Wrzucamy je do rozdrabniacza razem z mięsem i rozdrabniamy na jednolitą masę.
Dodajemy ogórka kiszonego pokrojonego w drobną kosteczkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dodajemy majonez, chrzan i posiekane listki bazylii. Mieszamy i doprawiamy do smaku pierzem oraz solą.
Nakładamy farsz do jajek i dekorujemy młodymi listkami bazylii.
Dodajemy ogórka kiszonego pokrojonego w drobną kosteczkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dodajemy majonez, chrzan i posiekane listki bazylii. Mieszamy i doprawiamy do smaku pierzem oraz solą.
Nakładamy farsz do jajek i dekorujemy młodymi listkami bazylii.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości