Sposób przygotowania:
Serowe ślimaczki z ciasta francuskiego
1. Ketchup mieszamy z czosnkiem, papryką i oregano. Ser żółty ścieramy na tartce o drobnych oczkach.
2. Ciasta wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i zastawiamy na 10 minut. Następnie rozsmarowujemy ketchup i posypujemy serem startym. Zwijamy jak roladę, a następnie kroimy w plasterki.
3. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 220 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20 minut.
4. Upieczone podajemy. Smakują na ciepło jak i na zimno.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 2 spore blaszki.
2. Ciasta wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i zastawiamy na 10 minut. Następnie rozsmarowujemy ketchup i posypujemy serem startym. Zwijamy jak roladę, a następnie kroimy w plasterki.
3. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 220 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20 minut.
4. Upieczone podajemy. Smakują na ciepło jak i na zimno.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 2 spore blaszki.
robaczek
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Czekoladka 2