Sposób przygotowania:
Pasta z białych szparagów i bazylii
Szparagi obieramy, odłamujemy zdrewniałe końce, a następnie kroimy na kawałki. Wrzucamy szparagi (oprócz główek) do wrzątku z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru. Gotujemy 5 minut. Dodajemy główki szparagów i gotujemy kolejne 5 minut.
Odcedzone szparagi blendujemy w rozdrabniaczu. Przekładamy je do miski i dodajemy posiekaną bazylię.
Jajko gotujemy na twardo, również rozdrabniamy i dodajemy do szparagów.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, chrzan i majonez. Mieszamy. Przyprawiamy pastę do smaku pieprzem i solą.
Odcedzone szparagi blendujemy w rozdrabniaczu. Przekładamy je do miski i dodajemy posiekaną bazylię.
Jajko gotujemy na twardo, również rozdrabniamy i dodajemy do szparagów.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, chrzan i majonez. Mieszamy. Przyprawiamy pastę do smaku pieprzem i solą.
![Pasta z białych szparagów i bazylii Pasta z białych szparagów i bazylii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-bialych-szparagow-i-bazylii-571724.jpg)
![Pasta z białych szparagów i bazylii Pasta z białych szparagów i bazylii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-bialych-szparagow-i-bazylii-571731.jpg)
![Pasta z białych szparagów i bazylii Pasta z białych szparagów i bazylii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-bialych-szparagow-i-bazylii-571732.jpg)
![Pasta z białych szparagów i bazylii Pasta z białych szparagów i bazylii](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-bialych-szparagow-i-bazylii-571733.jpg)
ciasteczka