Sposób przygotowania:
Pasta z białych szparagów i bazylii
Szparagi obieramy, odłamujemy zdrewniałe końce, a następnie kroimy na kawałki. Wrzucamy szparagi (oprócz główek) do wrzątku z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru. Gotujemy 5 minut. Dodajemy główki szparagów i gotujemy kolejne 5 minut.
Odcedzone szparagi blendujemy w rozdrabniaczu. Przekładamy je do miski i dodajemy posiekaną bazylię.
Jajko gotujemy na twardo, również rozdrabniamy i dodajemy do szparagów.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, chrzan i majonez. Mieszamy. Przyprawiamy pastę do smaku pieprzem i solą.
Odcedzone szparagi blendujemy w rozdrabniaczu. Przekładamy je do miski i dodajemy posiekaną bazylię.
Jajko gotujemy na twardo, również rozdrabniamy i dodajemy do szparagów.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, chrzan i majonez. Mieszamy. Przyprawiamy pastę do smaku pieprzem i solą.
ciasteczka