Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pasta z bobu i ogórka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zielona pasta z bobu i świeżych ogórków idealna do kanapek. Cebula nada ostrości i podkresli smak ...

Pasta z bobu i ogórka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z bobu i ogórka

 

  • 250 gram ugotowanego i obranego bobu
  • 2 jajka na twardo
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z bobu i ogórka
Bób należy ugotować do miękkości i obrać. Do rozdrabniacza przesypujemy bober, dodajemy pokrojone na ćwiartki jajka, pokrojoną na mniejsze częsci cebulę oraz obrone i pokrojone na kawałki ogórki. Dodajemy majonez i miksujemy, po pewnym czasie dodajemy przyprawy i ponownie miksujemy. Gotową pastę przekładamy do miseczki lub odrazu smarujemy nią pieczywo.
Pasta z bobu i ogórka
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki.
Pasta z bobu i ogórka
Etap 2 składniki przekładamy do rozdrabniacza
Pasta z bobu i ogórka
Etap 3 miksuejmy na jednolitą konsystencje