slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Pasta do pieczywa z bobu oraz kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na aromatyczną pastę do pieczywa z bobu oraz piersi kurczaka. Pasta wyszła niezwykle smakowita i delikatna. Dodatek świeżej kolendry nadał paście nieco orientalnego smaku. Polecam

Pasta do pieczywa z bobu oraz kurczaka

Składniki:

Pasta do pieczywa z bobu oraz kurczaka

 

  • 250 g piersi z kurczaka
  • 100 g świeżego bobu
  • garść świeżej kolendry
  • łyżka masła
  • 1/2 szkl bulionu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta do pieczywa z bobu oraz kurczaka
Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości a następnie studzimy i obieramy. Pierś z kurczaka nacieramy solą oraz pieprzem. Mięso z kurczaka gotujemy w wodzie do miękkości. Ugotowaną i ostudzoną pierś z kurczaka drobno kroimy i przekładamy do kielicha blendera. Do mięsa dodajemy bób, kolendrę, masło oraz wlewamy bulion. Blendujemy na gładką pastę. Doprawiamy.