Sposób przygotowania:
Pasta z ciecierzycy
Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc. Następnego dnia płuczemy zalewamy ponownie wodą i gotujemy około 60 minut aż będzie miękka odsączamy. Pomidory suszone kroimy . Do zimnej ciecierzycy dodajemy pomidory ,cebulę, i por miksujemy blenderem ,doprawiamy solą pieprzem i czubricą zieloną dodajemy posiekany koperek mieszamy .Jeżeli pasta wyjdzie twarda to można dodać trochę oleju z pomidorów i trochę majonezu.Taka pasta to bardzo pyszny dodatek na chlebek . POLECAM!!!
![Pasta z ciecierzycy Pasta z ciecierzycy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-ciecierzycy-344962.jpg)
![Pasta z ciecierzycy Pasta z ciecierzycy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-ciecierzycy-344963.jpg)
![Pasta z ciecierzycy Pasta z ciecierzycy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-ciecierzycy-344964.jpg)
![Pasta z ciecierzycy Pasta z ciecierzycy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-ciecierzycy-344965.jpg)
gusia1000