Sposób przygotowania:
Słodka przekąska pasta z ciecierzycy z miodem
Ciecierzycę wypłukać, zalać zimną wodą i odstawić na noc.
Następnie odlać wodę w której się moczyła, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości.
Po ugotowaniu odlać wodę, a ciecierzycę po wystudzeniu zmiksować blenderem.
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni mieszając, żeby się nie popaliły.
Wystudzić, dodać do ciecierzycy i zblendować.
Dodać miód i wymieszać.
Następnie odlać wodę w której się moczyła, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości.
Po ugotowaniu odlać wodę, a ciecierzycę po wystudzeniu zmiksować blenderem.
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni mieszając, żeby się nie popaliły.
Wystudzić, dodać do ciecierzycy i zblendować.
Dodać miód i wymieszać.