Sposób przygotowania:
Pasta z czerwonej fasoli, pietruszki i pieczarkami
Fasolę moczymy przez noc. Rano zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości. Ostudzoną przekładamy do blendera. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię z łyżką ole już, podsmażamy.
Dorzucamy startą na grubej tarce pietruszkę oraz pokrojone w kostkę na pieczarki. Przyprawiamy i smażymy kilka minut.
Czekamy aż trochę przestygnie, dodajemy do fasoli i blendujemy.
W razie potrzeby dolewamy troszkę przegotowanej wody.
Smacznego :)
Dorzucamy startą na grubej tarce pietruszkę oraz pokrojone w kostkę na pieczarki. Przyprawiamy i smażymy kilka minut.
Czekamy aż trochę przestygnie, dodajemy do fasoli i blendujemy.
W razie potrzeby dolewamy troszkę przegotowanej wody.
Smacznego :)