alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Pasta z czerwonej fasoli, pietruszki i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna wegetariańska pasta z czerwonej fasoli z dodatkiem podsmażonych pieczarek, cebuli i pietruszki.

Pasta z czerwonej fasoli, pietruszki i pieczarkami

Składniki:

Pasta z czerwonej fasoli, pietruszki i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pasta z czerwonej fasoli, pietruszki i pieczarkami
Fasolę moczymy przez noc. Rano zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości. Ostudzoną przekładamy do blendera. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię z łyżką ole już, podsmażamy.

Dorzucamy startą na grubej tarce pietruszkę oraz pokrojone w kostkę na pieczarki. Przyprawiamy i smażymy kilka minut.

Czekamy aż trochę przestygnie, dodajemy do fasoli i blendujemy.

W razie potrzeby dolewamy troszkę przegotowanej wody.

Smacznego :)

Tagi:

pasta fasola