migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasta z czerwonej fasoli i tuńczyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Prosta i pyszna pasta z czerwonej fasoli. Fajny dodatek do pieczywa lub wafli ryzowaych, w sam raz na śniadanko lub kolację.

Pasta z czerwonej fasoli i tuńczyka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z czerwonej fasoli i tuńczyka

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 4 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Pasta z czerwonej fasoli i tuńczyka
Fasolę opłukać i dobrze osączyć, przełożyć do rozdrabniacza. Dodać 2 łyżki majonezu i zmiksować. Natępnie dodać posiekaną natkę pietruszki, osączone kawałki tuńczyka i kolejne 2 łyżki majonezu. Wszystko zmiksować na gładką masę. Pastę podawać do pieczywa, dobrze smakuje równiez z waflami ryżowymi oraz papryczka konserwową.
Pasta z czerwonej fasoli i tuńczyka
Etap 1 Fasolę opłukać i dobrze osączyć, przełożyć do rozdrabniacza. Dodać 2 łyżki majonezu i zmiksować.
Pasta z czerwonej fasoli i tuńczyka
Etap 2 Natępnie dodać posiekaną natkę pietruszki, osączone kawałki tuńczyka i kolejne 2 łyżki majonezu.
Pasta z czerwonej fasoli i tuńczyka
Etap 3 Wszystko zmiksować na gładką masę.