iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Humus z czerwonej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Humus z czerwonej fasoli , do każdego rodzaju pieczywa

Humus z czerwonej fasoli

Składniki:

Humus z czerwonej fasoli

 

 

Sposób przygotowania:

Humus z czerwonej fasoli
Fasole moczymy najlepiej całą noc. Wymieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości. Po ugotowaniu miksujemy ją na pastę. Dodajemy wyciśnięty czosnek , olej sezamowy , sól morską ,przyprawę w płynie i papryki do smaku. Jeszcze raz miksujemy. Jeżeli jest bardzo gęsta dodajemy odrobinę wody i miksujemy. Sezam prażymy na suchej patelni. Pastę wykończamy sezamem , którego rozprowadzamy łyżką - nie miksujemy.