Sposób przygotowania:
Pasta z czosnkiem niedźwiedzim i suszonymi pomidor
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i studzimy. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Liście czosnku płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
3. Pomidory suszone drobno kroimy. Możemy użyć takich od razu krojonych w paski.
4. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku. Pastę wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Po tym czasie jest gotowa do podania. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja tej pasty wystarcza dla około 2-3 osób.
Używamy dowolnej ilości liści czosnku. Dla mnie taka ilość była w sam raz.
Można użyć już gotowych pokrojonych w paski suszonych pomidorów.
Najlepiej smakuje schłodzona.
2. Liście czosnku płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
3. Pomidory suszone drobno kroimy. Możemy użyć takich od razu krojonych w paski.
4. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku. Pastę wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Po tym czasie jest gotowa do podania. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja tej pasty wystarcza dla około 2-3 osób.
Używamy dowolnej ilości liści czosnku. Dla mnie taka ilość była w sam raz.
Można użyć już gotowych pokrojonych w paski suszonych pomidorów.
Najlepiej smakuje schłodzona.
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)
lukrowanepierniczki