Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z wędzonej makreli i rukoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta w przygotowaniu i smaczna domowa pasta kanapkowa przygotowana na bazię wędzonej makreli, z dodatkiem rukoli.

Pasta z wędzonej makreli i rukoli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli i rukoli

 

  • 1 wędzona makrela
  • 100 gram rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 jajko
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli i rukoli
Wędzoną makrelę obieramy starannie z ości i wrzucamy do rozdrabniacza i blendujemy.

Jajko ugotowane na twardo oraz oczyszczoną rukolę również blendujemy w rozdrabniaczu.

Przekładamy masę do miski. Dodajemy majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i przyprawiamy pastę świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie szczyptą soli.
Pasta z wędzonej makreli i rukoli
Wędzoną makrelę obieramy starannie z ości i wrzucamy do rozdrabniacza.
Pasta z wędzonej makreli i rukoli
Jajko gotujemy na twardo i dodajemy do ryby.
Pasta z wędzonej makreli i rukoli
Rukolę oczyszczamy i również blendujemy.
Pasta z wędzonej makreli i rukoli
Dodajemy majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek.