Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasta z groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka i tania pasta kanapkowa z groszku konserwowego oraz jajek. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Pasta z groszku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z groszku

 

  • 2 jajka
  • 1 puszka zielonego groszku konserwowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z groszku
Groszek konserwowy odcedzić z zalewy. Zmiksować blenderem lub rozgnieść na papkę.

Jajka ugotować na twardo , obrać i pokroić lub zetrzeć na tarce do groszku .

odać majonez oraz musztardę i wymieszać.

Całość doprawić do smaku solą i pieprzem .

Pastę schłodzić przed podaniem ,smarować świeże pieczywo . 
Pasta z gorszku
Groszek zmiksować blenderem lub rozgnieść na papkę. Jajka ugotować na twardo , obrać i pokroić lub zetrzeć na tarce do groszku
Pasta z gorszku
Dodać majonez oraz musztardę i wymieszać.
Pasta z gorszku
Całość doprawić do smaku solą i pieprzem
Pasta z gorszku
.Pastę schłodzić przed podaniem ,smarować świeże pieczywo .