Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Mięso nadziewane pastą z groszku i pramezanu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne mięso nadziane zieloną pastą

Mięso nadziewane pastą z groszku i pramezanu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięso nadziewane pastą z groszku i pramezanu

 

  • 3 duże piersi z kurczaka
  • puszka groszku
  • 3 czubate łyżki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • papryka czerwona ostra
  • olej
  • duża łyżka masła

Sposób przygotowania:

Mięso nadziewane pastą z groszku i pramezanu
W rondelku rozpuszczam masło i wrzucam odcedzony groszek z puszki. Zaczynam gotować aż groszek zrobi się dość miękki. Przekładam do miseczki i rozgniatam całość widelcem bo nie chce, aby zrobił się z tego zupełnie gładka papka, tylko żeby można było wyczuć kawałeczki groszku. Póki groszek jest gorący dorzucam parmezan i całość mieszam oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka oczyszczam i delikatnie przekrajam je i robię dość głęboką kieszonkę. Napycham łyżeczką pastę z groszku. Mi się udało na 3 piersi z kurczaka zużyć całą pastę. Piersi zabezpieczam wykałaczką, solę, pieprzę i obsypuję ostrą czerwoną papryką i smażę na rozgrzanym oleju, aż mięso porządnie się zetnie i zarumieni. Smacznego
Mięso nadziewane pastą z groszku i pramezanu
groszek podsmazam na maśle aż będzie miękki
Mięso nadziewane pastą z groszku i pramezanu
Rozgniatam gotowy grosze wraz z utartym parmezanem i przyprawami
Mięso nadziewane pastą z groszku i pramezanu
mięso spinam wykałaczkami aby podczas smażenia pasta nam nie wypłyneła