Sposób przygotowania:
Mięso nadziewane pastą z groszku i pramezanu
W rondelku rozpuszczam masło i wrzucam odcedzony groszek z puszki. Zaczynam gotować aż groszek zrobi się dość miękki. Przekładam do miseczki i rozgniatam całość widelcem bo nie chce, aby zrobił się z tego zupełnie gładka papka, tylko żeby można było wyczuć kawałeczki groszku. Póki groszek jest gorący dorzucam parmezan i całość mieszam oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka oczyszczam i delikatnie przekrajam je i robię dość głęboką kieszonkę. Napycham łyżeczką pastę z groszku. Mi się udało na 3 piersi z kurczaka zużyć całą pastę. Piersi zabezpieczam wykałaczką, solę, pieprzę i obsypuję ostrą czerwoną papryką i smażę na rozgrzanym oleju, aż mięso porządnie się zetnie i zarumieni. Smacznego
kołczu