akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Pasta z zielonego groszku i mięty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta z groszku i mięty. Doskonała na kanapki. Ma piękny, zielony kolor Polecam!

Pasta z zielonego groszku i mięty

Składniki:

Pasta z zielonego groszku i mięty

 

  • 1 puszka zielonego groszku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki posiekanej, świeżej mięty
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z 1/2 cytryny (lub więcej)

Sposób przygotowania:

Pasta z zielonego groszku i mięty
Groszek zielony, sok z cytryny, posiekaną, świeżą mięte umieścić w malakserze i zmiksować lub zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej, jednolitej pasty.

Przyprawić solą i pieprzem. Pastę przełożyć do małej miseczki.

Przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięte.

Podawać, np. na kromce chleba.

Smacznego!