Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasta z groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasta kanapkowa o pięknym zielonym kolorze o wyrazistym ostrym smaku dzięki czosnkowi i czerwonej cebuli.

Pasta z groszku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z groszku

 

  • 1/2 puszki groszku
  • 2 łyzki oliwy z oliwek lub wody
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 mała czerwona lub biała cebula

Sposób przygotowania:

Pasta z groszku
Groszek odcedzić z zalewy, Cebulę obrać i drobno posiekać , podsmażyć na oleju i ostudzić. Czosnek obrać i pokroić w kostkę . Groszek zmiksować blenderem , dodać czosnek oraz cebule całość zmiksować dokładnie blenderem na pastę jeśli będzie za gęsta dodać 2 łyżki wody lub oliwy z oliwek. Pastą smarować świeże pieczywo. Pasta jest dość ostra jeśli ktoś nie lubi można pominąć cebulę lub dodać białą.
Pasta z groszku
Groszek konserowoy odcedzić z zalewy i przesypać do miski
Pasta z groszku
Cebulę obrać i drobno posiekać , podsmażyć na oleju i ostudzić.
Pasta z groszku
Groszek zmiksować blenderem , dodać czosnek oraz cebule całość zmiksować dokładnie blenderem na pastę
Pasta z groszku
. Pastą smarować świeże pieczywo , pasta jest ostra