mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pasta z groszku zielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zielona, smaczna pasta z groszku :)

Pasta z groszku zielonego

Składniki:

Pasta z groszku zielonego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z groszku zielonego
Zielony groszek wkładam do garnka i gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzam i pozostawiam do ostudzenia, po czym miksuję ugotowany groszek za pomocą blendera z miękkim masłem. Dodaję śmietanę. Na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki do schłodzenia. Pastę podaję do świeżego pieczywa. Pastę można posypać posiekaną natką pietruszki. Zamiast mrożonego groszku można użyć zielony groszek z puszki.